HABER DETAYI

Anıtkabir Ziyareti / Amasya Haber

14.12.2013 cumartesi akşamı benimde katıldığım bu Anıtkabir Ziyaret organızasyonu İstanbul Esenyurt ve Küçükköy merkezli iki otobus 90 kişi ile gece sat 01.00 de başlayan bir yolculukla başladı.

10.03.2014

Bulunduğum Otobüste Derneğin Onursal Başkanı Aslan Sarıkaya ile koltuk arkadaşı idik. Öyleki otobüste buluna dernek üyeleri genci yaşlısı Anıtkbir’ ziyretine oyle konsantre olmuşlar ki Çok yakın bir krabalrının mezarına ziyarete gi.dercesıne istekli ve arzuluydular.

Ankara Yolunda mola verildiğinde her iki otobuste bulunan Sarayözü köyü derneği üyeleri kulak misafırı oldum ‘’Atatürk’e şükran borcumuz var ‘’ demekteler.

Günün ilk ışıkları ile Ankara’ya verdiğımızda Enerji Bakanlığı TEDAŞ sosyal Tesislerinde Dernek Yönetimince organızesı yapılmış olan Açık Büfe Kahvaltı ortamında buluyoruz kendimizi.Buz gibi ankranın havasına inat sıcacık bır ortam . Neşe içerisinde çaylar içildi sohbetler edildi açık büfe kahvaltılar edildi ve Hep birlikte Anıtkabir’in yolu tutuldu.

Buz gibi Ankara Soğuğu ve devamında meteorolojının kar ve tipi uyarılarına rağmen İstanbul’dan bile bile bu yola çıkan Soğuk ve kar engeline rağmen kararlılıkla bu ziyareti düzenleyen Dernek yönetimini ve dernek yönetimie destek veren dernek üyelerini kutlamak isterım .

Küçük bir anettodu paylaşcam yeri gelmişken. Yaşlı bir amcamızla sohbet ediyorum .Yaşını sordum 65 dedi. Nere yolculuk dedim Ankaraya Ataturk’u görmeye dedi. O Öldü dedim nasıl görcen dedim. Bende biliyorum Öldüğünü .Onun mezarına gidiyoruz. Bu yaşıma kadar bu anı yaşayamadım. O’ ki bir kahraman .O’ki bu Türkiye’mizi düşmanlardan kurtaran Kahraman .O’nun manevi huzuna gidiyoruz. Dedi.

Asıl beni şaşırtan ise Amcamızdan beklemediğim şu cevap oldu.

Amca dedim .Bu karda kıyamette soğukta ne işin var. Otursaydın sıcak evınde gençler geliyordur sana anlatırlardı gördüklerini ,yada resim çekerler onlara bakardın dedim. Ne dese beğenirsiniz.

‘’Evlat Mustafa Kemal Atatürk Kurtuluşuş mucadelesini Sıcak Sobanın Başında vermedı.Ağustos ayında da vermedi. Anlıycağın biz ne yapıyoruz ki bu vatan için.Bu soğukta gelsek nolur gelmesek nolur. her şeye seyırcı kalıyoruz. Demesi oldu. Her şey ney Amca dedim . Güldü . sadece Güldü ..onuda sen bul dedi L

Aslanlı yoldan yürüyerek Anıtkabıre vardık. Ve Anıtkabır içerisindeki o tarihi doku içeriisnde ,Mustf Kemal Atatürk’e ait eşyalar .kıtaplar ve Cepheden kareler derken çıkışta O Deftere Dernek Başkanı Başta Olmak Üzere ziyarete ilişkin düşüncelerini yazan Sarayözü Köyü derneği üyeleri gibi bizde bir not yazdık tabıkıde.

Ve hep birlikte bu sefer Ataturkun Mozalisine yuduk.. Saygı Duruşumuzu yaptık. Ve O an İnsan hele O tarihi olayları ve Mustafa Kemal Atatürk’un yaptıklarını bilen bir insan olarak düşündük. her şeyi düşündük. Dernek Başkanı Turgay Ünsal Derneği ve şahsı adına dolu gözlerle Mozaliye baka kalmıştı.Belliki bir derneği başkanı olmak bile bir sorumluluk yüklemişti omuzlarına.

Rezimler çekildi. Öyleki Genci yaşlısı Sarayözü derneği üyeleri o günü ölümsüzleştirmek adına ha bire resım çekiliyolardı.

Ayrılık vakti gelmiş Aslanlı yola doğru yürüyüş başladı. Ve Yine bir ablamıza yaklaştık. Nasıldı ziyaret neler diyceksin dedim. Gelirken sevinçle geldimde .Ayrılık zor geldi. Adını duymuştum.Şahsina ait eşyalarını gördüm.O’da bir insanmış.Hep efsanevi olarak bilirdim.Şimdi o buradamı yatıyo. Biz neden yıllardır bu zıyaretımızı yapmadık. Gelecek yıl yıne gelmek isterim. Sanki içimden bir parça orda kaldı diyerek düşüncelerini dile getiriyordu.

Hep birlikte yine otobuslere binerek Tedaş binasının yolunu tuttuk. Dernek Yönetimi yine Aynı tesiste bu sefer Öğlen yemekleri için görüşme yapmış ve soğuk Ankara havasına inat sıcak Yemek Ortamı ilaç gibi gelmişti.

Yemekler yenırken hep birlikte Dernek Başkanı Turgay Ünsal ve Derneğin Onursal Başkanı Aslan Sarıkaya birer konuşma yaparak Bu ziyaret ile ilgili düşüncelerini paylaştılar. Ve Tüm üyeler alkışla başkana teşekkürlerini iletmiş oldular .

Bu anlamlı Ziyaret ile ilgili görüşlerine baş vurduğumuz Dernek Bşknı Turgay Ünsal Biz şunları söyledi.’’Türkiye Tarihini bilmeyen okumayan Yoktur. Bizler Mustafa Kemal Atatürk’ün gençliğiyiz.O’nun ne şartlarda yurdumuzu işgalden kurtardığını bilen ve kurtarmakla kalmayıp Tüm Dünya’ya örnek devrimleri ilede gündem yaratmış bir insan olan Ata’mızı ziyarete geldik.O’nun deha zekası ve Ulusumuzun din ,dil Irk mezhep gözetmeksizin tek vucut olarak Asker olarak cephede savaşması bizim o günleri unutmadan bugunumuzu yaşamamıza vesile olmaktadır. Biz Sarayözü köylüler olarak her zaman Ata’ya bağlılığımızı gösterdik göstermeye devam edeceğiz.Bu ziyaretimizin tek amacı buydu. Başkan olarak çok mutluyum. Guzel bir orgaznıe oldu. Destek veren bizi yalnız bırakmayan dernek üyelerimize Onursal Başkanımıza ve basını olarak siz Salih Turgut’a ve bize maddı ve manevı destek veren dostlarımıza teşekkür ederim ‘’dedi.

Şu anda yorum yapılmamış.