Amasya İl Derneğinden Mesaj Var

Amasya İl Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Ahmet Ergül ve Dernek Yönetimi 18.Mart Çanakkale Şehitleri anma yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

19.03.2014

masya İl Eğitim ve  Kültür Derneği Başkanı Ahmet Ergül yaptığı açıklamada ''Dernek olarak  Milli duygularımıza  ve  değerlerimize  her  zaman sahıp çıktık ve  çıkmaya  devam ediyoruz.''dedi .BAşkan Ergül Konuşmasında ''Dernek yönetimimiz olarak  bizlere maddi ve  manevi desteklerini vererek çalışmalarımızı yapmamıza  vesıle olan Tüm hemşerlerimize teşekkür  ederken 15  Mart Akşamı düzenlediğimiz İSTANBUL Şölenizme Desteklerini esirgemeyen  Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıc'ya  , Amasya Dernekleri federsyonumuz Başkanı Saim Diken  ve Dernek Başkanlarımıza, Sanatcılarımıza , basınımıza ve  Amasyalı Hemşerilerimize çok teşekkür ederim. Ayrıca 24 derneğimiz ile geleneksel  olarak  devam ettridiğimiz 2014 de 8.sini  devam etmekte  olan turnuvamıza katılan dernek başkanlarımıza futbolcularına basın desteği veren Basınımıza  Yönetim kurulum adına teşekkür ediyorum.

Ancak Milli değerlerimiz dedik. Atalarımızı unutmadık ,Bu vesile  ile  Çanakkale zaferinin tek yürek olmuş Anadolu insanının neler başarabileceğinin açık bir örneğidir.

"Çanakkale zaferi Anadolu'nun dört bir tarafından gelen, göğsü imanla dolu Mehmetçiğin tek yürek tek bilek olarak kenetlendikleri ve 'Çanakkale Geçilmez' dedirttikleri bir ibret abidesidir. 18 Mart Çanakkale zaferi milletimizin bağımsızlık ruhuna karşı kurulan zincirlerin kırıldığı kutlu bir gündür. Çanakkale zaferini anlamlı kılan en önemli olay, yaklaşık 10 bin üniversiteli, 70 bin orta öğretim öğrencisinin şehit düşmesidir. Tarihimizin her döneminde gençlerimiz üzerine düşen görevi canları pahasına yerine getirmiştir. Bundan sonrada gençlerimize ciddi görevler düşmektedir. Çanakkale'de şehit verdiğimiz gençlerimizle aynı ruh ve bilinçte olan evlatlarımız Türkiye'nin muasır medeniyetler seviyesine ulaşması noktasında üzerine düşeni yapacaktır. Kutsal vatan topraklarını canları pahasına koruyan Türk milletinin kahraman vatan evlatlarını Çanakkale zaferi ve şehitler günü münasebetiyle, minnet ve şükranla anıyoruz."